Concept - Ecofrog

Ce este Ozonul?

Ecofrog este poziţionat ca un punct de referinţă european şi global clar în dezvoltarea tehnologiei inovatoare O3zono, oferind cunoştinţe și experienţă în toate domeniile de aplicare şi pe tot parcursul lanţului valoric, de la proiectarea maşinilor până la întreţinere.

Molecula de ozon (O3) cuprinde trei atomi de oxigen, formaţi prin disocierea celor doi atomi care alcătuiesc oxigenul gaz. Fiecare atom de oxigen eliberat se leagă de o altă moleculă de oxigen gazos (O2), formând molecule de ozon (O3).

Cel mai simplu mod de a defini acest gaz este acesta: ozonul este oxigenul format într-un mod special. Cu alte cuvinte, este un element format din trei atomi de oxigen uniţi în loc de doi atomi de aer obişnuit.

Ce este peroxidul de hidrogen (H2O2)?

Peroxidul de hidrogen este o substanţă chimică foarte reactivă compusă din hidrogen şi oxigen.


Ce este oxigenul activ?

Pentru a deveni stabil, oxigenul, clorul şi alte gaze formează molecule cu alţi atomi ai aceluiaşi element. De exemplu, O2, Cl2, F2, H2 etc. Pentru ca aceste gaze să reacţioneze, perechea de atomi stabili trebuie ruptă. Atomul liber este denumit atom activ. Acesta este oxigenul activ (O) sau clorul activ (Cl). Din acest motiv, substanțele chimice care eliberează un atom liber de oxigen pot fi denumite substanţe active de oxigen: O3. H2O2 etc.

CARACTERISTICILE OZONULUI

Este foarte oxidant:
După fluor, ozonul este compusul care are cea mai mare putere de oxidare, datorită capacităţii sale de a captura electroni, care este modul în care atacă substanţele oxidabile:
  • Murdărie organică.
  • Mirosuri.
  • Microorganisme.
Marele său avantaj este că singurul deşeu pe care îl produce este oxigenul, ceea ce înseamnă că nu lasă reziduuri chimice periculoase. Acest lucru îl face ideal pentru dezinfectarea alimentelor şi / sau suprafeţelor din industria alimentară. Molecula de ozon (O3) este formată din trei atomi de oxigen (O1) şi este încărcată negativ şi ştim că sarcinile negative elimină radicalii liberi.

Sarcinile negative, la fel ca în cazul oricărui magnet, sunt rapid atrase de sarcinile pozitive. Microorganismele patogene (bacterii, viruşi, ciuperci, prioni, spori, molecule de miros etc.) sunt încărcate pozitiv. Când acestea se ciocnesc cu ozonul, datorită puterii sale mari de oxidare, sunt aproape imediat îndepărtate. În același timp, ozonul este, de asemenea, distrus, pierzând un atom de oxigen (O1) şi lăsând o moleculă de oxigen rezidual (O2).

Cum produce AVATAR ozonul?

AVATAR are un generator care se descarcă pe oxigen, transformându-l în O3.


APLICAŢIILE OZONULUI

  • Curăţarea maşinii de spălat.
  • Curăţenie generală.
  • Dezinfectarea suprafeţelor.
  • Dezinfectarea alimentelor (importantă pentru ca legumele să fie consumate crude).
parallax background

Contactează-ne și află mai multe despre Ecofrog Avatar. Fii parte din schimbare!